• >

Math Mcqs




  1. What is 1/3 of 300?

    A) 100
    B) 900
    C) 1
    D) 10
    E) 9
  2. If 2/7 of x is equal to 6, then x =

    A) 12/7
    B) 1/21
    C) 84
    D) 42
    E) 21
  3. What is 15% of 45% of 1.4?

    A) 0.945
    B) 0.0945
    C) 9450
    D) 94.5
    E) 9.45

  4. What is 2/3 of 1/5 of 12,000?

    A) 1.1 10-5
    B) 8000
    C) 1600
    D) 2400
    E) 1.6
  5. If x% of 23 is 9.2, then x =

    A) 211.6
    B) 80
    C) 21.16
    D) 40
    E) 4
  6. On a 25 questions Math test, Peter got 60% of the 10 algebra questions correct, 80% of the 10 geometry questions correct and 60% of the 5 trigonometry questions correct. What percentage of all the questions did Peter get correct?

    A) 200%
    B) 66.6%
    C) 68%
    D) 25%
    E) 50%
  7. If 25% of y is x, then y =

    A) 0.25 x
    B) 2x
    C) 8x
    D) 0.50 x
    E) 4x
  8. What fraction subtracted from 1/2 + 4/5 gives 1?

    A) 1/2
    B) 4/5
    C) 3/10
    D) 9/10
    E) 3/5
  9. One out of 5 of a group of students took a math test, 28% of the same group took a science test and the rest took a history test. What percent of students took a history test?

    A) 80%
    B) 72%
    C) 48%
    D) 52%
    E) 50%
  10. If one fifth of y + 1 is equal to 2, then y + 2 =

    A) 11
    B) 9
    C) 8
    D) 7
    E) 6

Answers to the Above Questions

  1. A
  2. E
  3. B
  4. C
  5. D
  6. C
  7. E
  8. C
  9. D
  10. A




Share your views...

2 Respones to "Math Mcqs"

Pakprep Pakprep said...

Get 10000+ Maths Mcqs For Entry Test Preparation


May 1, 2015 at 4:21 AM
do my finance homework said...

There has been some effective prospects been discussed with more of the possible consequences and these will almost help them to initiate further with the same.


September 28, 2016 at 7:01 AM

Post a Comment

 

BASIC MATH

MATH TESTS

basic math, Gre, nat, gat, math quiz, nts, Gmat, speeches

© 2011 Learn basic math on line All Rights Reserved News Theme by Muhammad Yousaf www.apsenews.com